Nowości Redakcja Sezon I Sezon II Sezon III Kontakt
Smażona wątróbka z dzika PRZEPIS
Zdjecie glówne

SMAŻONA WĄTRÓBKA Z DZIKA

wg Mietka Tuszyńskiego

 

 

SKŁADNIKI:

- wątroba z dzika,

- cebula (3-4 szt.),

- jabłko (3-4 szt.i),

- olej (szklanka),

- sól, pieprz.

 

 

Wątrobę pokroć na kawałki o grubości ok. 1 cm, smażyć z dwóch stron nieosoloną na rozgrzanym oleju do uzyskania brązowego koloru. Odsączyć z tłuszczu, posolić. Przełożyć do garnka. Usmażyć oddzielnie jabłko i cebulę. Wszystko razem poddusic 15 minut.

GOTOWE!

 

Autor, Mietek Tuszyński jest myśliwym Akademickiego Koła Łowieckiego "Darz Bór" w Olsztynie. Słynie wśród kolegów myśliwch z przyrządzania znakomitej smażonej wątróbki z dzika!